Cover billede af Glenn Mantons bog.
billede

Alec Epis og Glenn Manton. Kilde: Leveres

Jeg havde drømt om denne dag. Mange har. En dag, hvor alle øjne ser på dig og du bader

i en sådan inspektion. En vinder. Atleten, skuespilleren, rockestenen eller bruden.

Denne dag var meningen at være din. Din tid til at skinne. Og dog kunne jeg ikke have været mere kedelig; den tarnished atlet sidder ubehageligt i et hårdt plastik sæde fordøjer nogle inane halvtime underholdning. Mit sind var drevet af frustration. Vrede.

Hvordan? Hvorfor? En unødig skade og nu dette. Undskyld fra den store dans. En barndomsdrøm stiplede; Denne form for mulighed skete ikke hvert år.

Alligevel skar jeg det jeg savnede. Uanset hvilket hold jeg vandt tabte jeg. Man ville få lov til at holde premiership cupen, hver enkelt iført deres premiership medaljong, mens den anden fik ingenting.

På trods af at mit hold konkurrerede, var jeg effektivt med den anden. Selvom mine holdkammerater vandt, gjorde jeg det ikke. Jeg ønskede ingen del af det. Jeg havde ingen interesse. Det var deres ikke min. Jeg kunne ikke retfærdiggøre et smil eller en efter-fest fejring. Hvad fejrede jeg?

Så jeg sad i en cocoon of petulance håber at spillet anden halvdel ville på en eller anden måde accelerere og elendigheden ville være forbi sammen med det, der var et spildt år. 1993.

Pludselig faldt en stor, tykk hånd på min skulder. Forstyrret, jeg kiggede op for at se et fremmed ansigt. Før jeg kunne sige et ord talte fremmede: ‘Du er en meget god fodboldspiller.’

Mit bryst svulmede og stormskyen om mig begyndte at stige. Jeg skulle svare, men han afskåret mig: ‘Men du er ikke så god.’

Skyen vendte tilbage. Og vrede steg. Hvem var denne fyr? Før jeg kunne vende tilbage, tog han en pen og et papirskrot ud. Han skrev sit navn og nummer på det og foldede det omhyggeligt i halvdelen.

‘Ring til mig, hvis du vil blive en bedre fodboldspiller og en bedre person,’ sagde han.

Tidligere AFL-spiller Glenn Manton.

Tidligere AFL-spiller Glenn Manton. Kilde: Leveres

Chokeret, jeg tog papirstykket og satte det fast i indersiden af min blazer. Da jeg kiggede op, var han væk.

Jeg tilbragte anden halvdel oscillerende mellem spillet og det stykke papir. Blokerens navn var Alec. Alec Epis. Og han kaldte sig The Kookaburra. Jeg ville kaste papiret på jorden for at slutte med resten af affaldet. Men i stedet holdt jeg det. Jeg regnede med at det kunne rode væk stille, glemt sammen med dagen.

Spillet var snart forbi. Mit hold vandt. Mine holdkammerater bar deres medaljer stolt, boisterous i sejr. Alle holdt premiership cup. Alle undtagen mig.

Så snart jeg kom hjem, begyndte min far at stille spørgsmål, jeg ikke ønskede at svare på. Det tog ikke lang tid for mig til uhøfligt at foreslå, at alt jeg måtte vise for dagen var et papirskrot fra en del blokke, der kaldte sig The Kookaburra.

Min far tavs. ‘Du mødte Kookaburra?’ Spurgte han.

‘Du kender ham?’

‘Ja.’

‘Nå, hvem er han?’

Meget animeret, min far fortalte mig hurtigt om den tidligere footy legend. Så spurgte han mig: ‘Hvad sagde han til dig?’

‘Han fortalte mig at ringe til ham, hvis jeg ville være en bedre fodboldspiller. Og en bedre person. Hvad skal jeg gøre?’

‘Ring til ham!’ Sagde min far. ‘Ring til ham nu.’

Jeg vendte mig til min mor, der stille forberedte middag. ‘Skulle jeg?’

‘Kun hvis han har tålmodighed,’ sagde hun uden at miste fokus.

Beslutningen, jeg hentede modtageren og ringede til Kookaburras nummer.

Processen syntes at tage for evigt, da mekanismen sprang baglæns, så det næste nummer kunne indtastes. Hans telefon begyndte at ringe. Nervøst ventede jeg på, at mit opkald skulle besvares.

‘Alec taler.’

Jeg frøs et øjeblik før jeg sagde mit navn og grunden til mit opkald.

Inden for sekunder mistede jeg kontrollen med samtalen. Jeg blev fortalt at mødes onsdag klokken 7 i en lokal park. Clarinda Reserve i bunden af Park Street. Jeg vidste det. Jeg havde kørt forbi det mange gange. Det var ikke langt hjemmefra. Jeg er enig.

‘Store. Jeg ser dig der klokken 7.00. ‘Klik.

Med telefonen stadig ved mit øre stod jeg og undrede mig over, hvad jeg lige havde gjort.

Onsdag syntes at tage for evigt at ankomme. Med spændingen ved at spille hver uge væk var lavsæsonen kedelig. Ved at trække mig ud af sengen klokken 7, ankom jeg Clarinda Reserve kl. 7.15 og swaggered min vej mod en tønde-chested italiensk, der lejede på en wheelie bin smack damn midt i parken. Da jeg nåede ham var det 7,17 am.

Han så vred ud. På mig? Det var for sent at vende tilbage. Mine fødder blev sat.

Han eksploderede. En kombination af fysiske trusler, spyt og enhver kendt eksplosiv indpakket kortfattet i en giftig tirade. Jeg fik at vide, at hvis jeg nogensinde vælger at være forsinket igen at komme aldrig tilbage. Jeg troede, at forslaget var fint, da jeg helt klart havde engageret en psykopat. En nutter. Nogen der var langt ud over spektret.

Hele Kookaburra-sagen var en død giveaway. Hvordan savnede jeg det?

For nu var jeg fanget. Ligningen var simpel. Gut ud denne session. Tilbage til min bil. Kør hjem til forældrenes helligdom, jeg vidste allerede, at jeg ikke kunne forholde mig til og aldrig tilbringe endnu et sekund med Kookaburra.

Jeg troede ikke, at tingene kunne blive værre. Men de gjorde det. I to timer mishandlede han mundtligt mig og fysisk afprøvede mig og satte mig igennem bore efter bore uden pusterum. Til sidst blev jeg helt brugt.

Glenn Manton (nederst til højre) fejrer premiership 1995 med (l-r) Matthew Hogg, Anthony Koutoufides, Mil Hanna, Stephen Silvagni, Ang Christou og Scott Camporeale.

Glenn Manton (nederst til højre) fejrer premiership 1995 med (lr) Matthew Hogg, Anthony Koutoufides, Mil Hanna, Stephen Silvagni, Ang Christou og Scott Camporeale. Kilde: Nyheder Corp Australien

Nålen var tom, da jeg trak mig tilbage til min bil. Slumping bag rattet jeg lovede aldrig at tilbringe endnu et sekund med Alec Epis. Kørsel hjem Jeg chantede løftet til mig selv. Igen og igen. Ikke et andet sekund. Ikke en.

Min nedre ryg stramt, mine hamstrings skrigende, jeg var sår i dage bagefter. Religiøst holdt jeg den sang gå. Men så ændrede noget. Bare sådan.

Jeg besluttede at gå tilbage. På onsdag. Tilbage til Clarinda Reserve i bunden af Park Street. Klokken 7 Jeg ringede til Alec for at bekræfte min deltagelse. Denne gang var jeg ikke sent.

Han flog mig igen. Misbruger mig hvert trin af vejen. Jeg lovede aldrig at gå tilbage. Igen ændrede jeg mit sind. Og igen flog han mig.

Alec og jeg mødtes kl. 7 hver onsdag morgen på Clarinda Reserve i bunden af Park Street i de næste ni år. Vi har aldrig savnet en onsdag. Ikke en.

Jeg blev en bedre fodboldspiller og en bedre person. Hans løfte blev sandt.

I 1995 greb jeg premiership cupen mens du har en lys sølv medaljon rundt om min hals.

I et øjeblik af stilhed væk fra tyrerne *** og bluster vindere føler, indså jeg, at det papirskrot, jeg havde modtaget samme dag to år tidligere, var et langt mere værdifuldt køb.

Cover billede af Glenn Mantons bog.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *