Nye hajer i Chessington World of Adventures

Hajer, vi troede vi kendte dig. Men det viser sig, at vi måske har haft det hele forkert.

Takket være forskere ved University of California, Irvine, er der kommet nye oplysninger om hovedhovedet . Hajerne blev anset for at være udelukkende kødædende, men nu er der tegn på, at de er altærende – de kan spise både dyr og planter.

Og den plante er seagrass. Mens nogle dyr opfanger dyr og planter uden forskel, trækker hajhøjen værdifulde næringsstoffer fra havgraven og fordøjer det ordentligt. Den ikke-plantesiden af deres kost omfatter krebsdyr, blæksprutter og bløddyr.

Denne form for information er til gavn for forskere, der forstår økosystemet. Hajer blev anset for at have maver, som kun kunne fordøje proteiner med højt proteinindhold og intet andet. At være i stand til at fordøje planter betyder også, at hovedhøjens mave har forskellige fordøjelseskanaler biokemi.

‘I starten var tanken på, at hovedhøjen ved et uheld indtog seagrass, mens man søgte efter krabber, blæksprutte og andre små hvirvelløse dyr, der gør seagrass enge deres hjem,’ fortalte forskningsleder og marinebiolog Samantha Leigh Gizmodo .

Nye hajer i Chessington World of Adventures

Ved at arbejde med fem hajer i fangenskab i løbet af tre uger, gennemførte forskerne en test, der involverer fodring af hajerne en kost på 90 procent seagrass og 10 procent blæksprutte. Forskerne indsamlede og analyserede hajens fekalitet, og opdagede, at omkring halvdelen af det organiske stof i seagrassen blev fordøjet.

Nu skal forskere revurdere rollen som bonnethead hajer spil i seagrass miljøer og hvad konsekvenserne er.

Forskningen blev offentliggjort onsdag i Det Kongelige Selskabs Forfølgning B. Resultaterne blev også præsenteret på Society for Integrative and Comparative Biology årsmøde i januar .

Forskningsleder Samantha Leigh er blevet kontaktet for yderligere kommentarer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *