NASA_Apollo17.jpg

Hvis alt går som planlagt, vil den japanske milliardær iværksætter Yusaku Maezawa og et SpaceX BFR rumskib fuld af kunstnere lynlåse om månen i 2023. Det kan vare nogle år, men Maezawa har allerede delt, hvad han er mest begejstret for, og det er ikke månen sig selv.

‘Personligt ville det være mere spændende at se den runde jord end at se månen tæt på,’ maezawa tweeted på torsdag. Han fulgte det med en anden besked og sagde: ‘Når jeg ser jorden rundt, vil jeg absolut græde med dyb forståelse for alle, kærlighed og tilgivelse.’

Maezawa taler om et fænomen kendt som oversigtseffekten, en betegnelse udarbejdet af forfatteren Frank White i en 1987 bog med samme navn .

NASA beskriver effekten som ‘en oplevelse, der forvandler astronauternes perspektiv på planeten og menneskehedens sted på den. Fælles træk ved oplevelsen er en følelse af ærefrygt for planeten, en dyb forståelse af samtrafik af alt liv og en fornuftig forstand ansvar for at tage vare på miljøet. ‘

Apollo 11 astronaut Michael Collins sagde i 2009, at hans stærkeste hukommelse om den berømte månemission i 1969 kigger tilbage på jorden fra en stor afstand.

‘Jeg tror virkelig, at hvis de politiske ledere i verden kunne se deres planet fra en afstand på 100.000 miles, kunne deres udsigter grundlæggende ændres,’ skrev Collins.

SpaceX og dets grundlægger Elon Musk afslørede Maezawa som sin måne-missionskunde tidligere i september. Maezawa, kendt som en dybt lommet kunst protektor , sagde, at han agter at tage en forskelligartet gruppe af kunstnere sammen for turen som en del af et projekt kaldet #dearMoon .

Hvis Maezawas forventninger går i opfyldelse, kan disse kunstnere finde lige så meget inspiration i at se vores blå marmor, som de vil fra at cirkulere månen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *