ESA-gaia-sprint-stjerner

Den Europæiske Rumorganisationens Gaia-mission er et ambitiøst projekt, der har til formål at give et komplet kort over det svimlende antal stjerner i vores hjemmekalakse.

Ny forskning tyder på, at det måske også har hentet et par extragalaktiske udenlandske angribere.

Siden lanceringen i 2013 har missionen givet nogle utrolige data om 1,7 milliarder stjerner . Med så mange data at arbejde igennem, har astronomerne deres arbejde skåret ud for dem – og på tirsdag meddelte ESA, at astronomer fandt stjerner ikke væk fra Milky Way, men længere ind i det.

Stjerner springer rundt om Mælkevejen i hundreder af kilometer pr. Sekund, men de hurtigste af dem kan rejse opad på 1.000 km / s og er kendt som hyperhastighedstjerner. Konsensus har været, at disse hurtige bevægende stjerner starter deres liv midt i Melkevejen, før de bliver kastet længere og længere ud. Fordi de rejser med så stor hastighed, menes det, at de kan undslippe Galaxy’s tyngdekraft.

I undersøgelser, der blev offentliggjort i Månedlige Meddelelser fra Det Kongelige Astronomiske Samfund , opdagede astronomer ved Leiden Observatory i Nederlandene 20 sådanne højhastighedstjerner, men kun syv af dem syntes at bevæge sig væk fra Mælkevejen. Ualmindeligt viste 13 stjernerne sig for at være ekstragalaktiske.

‘Disse kunne være stjerner fra en anden galakse, som zoomer gennem Milky Way,’ fortalte Tommaso Marchetti Royal Astronomical Society .

Af de extragalaktiske stjerner, som papiret foreslår, er det den dejligt navngivne Gaia DR2 1396963577886583296, med en hastighed på over 700 kilometer pr. Sekund, der har den højeste sandsynlighed for at besøge fra en anden galakse.

Holdet antyder, at disse stjerner kan være kommet fra en galaktisk nabo kendt som Large Magellanic Cloud, en 7.000 lysårsstykke af stjerner omkring 163.000 lysår hjemmefra.

Imidlertid bemærker papiret, at disse 13 stjerner har en sandsynlighed for at stamme fra Milky Way’s stjerneskive på mindre end 50 procent, i stedet for at sige, at dette er endelige bevis på, at dybe rumstjerner fremskynder gennem vores kvarter. En super-hurtig stjerne går måske slet ikke igennem, men snarere en langvarig virkning af interaktioner, som stjernerne måske har haft med dværggalakser under dannelsen af Melkevejen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *