billede

Sydafrikas kaptajn Siya Kolisi har kontroversielt undslået et forbud, selvom han skød Skotlands Peter Horne i løbet af Springboks 26-20 sejr mod Skotland.

Tv-optagelser syntes at vise Kolisi’s hoved, der kontaktede hovedet af Horne, da han forsøgte at befri sig fra at blive fastgjort til gulvet af Skotlands centrum i et pulserende møde i Edinburgh i sidste weekend.

En erklæring fra det globale styrende organ World Rugby sagde, at Kolisi, 27, havde modtaget en advarsel fra at citere kommissær David Pelton for at slå sammen med hovedet under kampen i Murrayfield, men at lovovertrædelsen ikke fortjente et rødt kort.

‘Efter at have gennemgået videovinklerne, fastslog den citerende kommissær, at der var formildende faktorer, hvilket betød, at handlingen ikke opfyldte det røde kort tærskel, herunder at spilleren ulovligt blev forhindret i at genforene skuespillet fra skotsk Peter Horne og den moderate kraft i strejken til siden af hovedet, ’tilføjede det.

‘Kampens embedsmænd så ikke hændelsen på det tidspunkt på spilområdet.’

En citerende kommissær advarsel udstedes for lovovertrædelser, der kun er kort for et rødt kort og udgør en del af en spillerens disciplinære rekord.

Sydafrika spiller Wales på lørdag (søndag AEDT) i sidste kamp på deres europæiske tour.

De tabte snævert til England, men slog Frankrig og Skotland.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *